Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 10 mars 2014

Saftiga cupcakes med djurmotiv

Hej igen fina bloggisar. Nu har jag landat hemma en stund innan det är dags för hämtning på dagis. Längtar efter min lilla tjej. Vi hinner alltid leka nån timma varje eftermiddag i alla fall och det är mycket värt!

I helgen fick jag ett ryck att göra cupcakes. Dessa med djurmönster är så söta! Och goda var de också. En cupcake ska vara lite lättare än en muffins. Lite luftigare botten. Baka inte dem för hårt utan ta ut dem direkt när stickan är torr när du testar med tex en tandpetare. 
Förbered gärna chokladgrädden dagen innan.



Jag får alltid ut minst 15 st på en sats och en muffinsplåt rymmer ju 12 st.. vilket problem va? hehe. 

ca 12 st

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
Vispa ägg och socker, vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret under tiden och häll i mjölken. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med en gaffel- 
Vänd ner smör-mjölken och mjölblandningen i äggvispet. Vänd fösiktigt med en slickepott. Fylll formar till 2/3 delar och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min. Ta ut dem ur muffinsplåten nästan direkt efter ugnen så de inte efterbakas för mycket.



Dekoration

Vaniljkräm, marsan eller hemkokt ca 2 dl
Recept här!

3 dl vispgrädde
180 g mjölkchoklad
eller
detta recept på chokladfrosting
färska jordgubbar eller hallon 
marsipan, lite vit, gul, brun och svart
eller annan dekoration som strössel, nötter mm.

Chokladgrädden behöver lång tid att riktigt kallna så jag gör den alltid dagen innan och sedan vispar du den bara tjock när du ska börja dekorera.
Värm grädden, hacka chokladen fint. Grädden får inte koka! Rör i chokladen och rör det slätt. Häll i en bunke och låt kallna. (den skär sig om den inte är helt kall när du vispar upp den)

Gröp ur inkråm i muffinsen så det blir små gropar och skär ner så de är jämna med muffinsformen. Fyll med vaniljkräm och några bär. Spritsa med chokladgrädden eller bred på frostingen. Dekorera med strössel eller annat pynt eller gör djurmotiven.

Kavla ut en bit vit marsipan, mjöla väl. Kavla ut lite svart marsipan. (ta lite florsocker så inte marsipanen blir dammig) Skär ut mönster i olika former. Blöt litegrann här och där på den vita biten och fäst de svarta fläckarna. Kavla lite så de båda färgerna går ihop. Stansa ut rundlar med något som har samma storlek som muffinsen. Lägg på locken på chokladfyllningen.

Kavla ut en gul bit, inte för tunn. Gör små kulor och lägg på den gula biten som tassformar. Kavla ner kulorna i den gula biten och stansa ut till rundlar. Lägg på chokladfyllningen. Klart =)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar