Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 17 mars 2014

Fisk med nötpanering & supergod potatisgratäng med spenat och feta

Varför ska man spara de Smarriga recepten till helgen när man kan börja veckan med en god Gratäng och torskfilé med en härlig, nyttig panering?!

En potatisgratäng med spenat och Fetaost serverad ihop med god torskfilé panerad i hasselnöt -och mandelmjöl.
Yummi*

Gratäng ca 4 portioner
Ca 8 potatisar
1 gul lök
1 stor eller två mindre vitlöksklyftor
1 paket Fetaost (jag tog halva pga Belle)
100 g spenat, fryst eller färsk
Salt
Svartpeppar
2 dl grädde
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 200℃
Skala och skiva potatisen. Skiva löken. Lägg potatis, lök, pressad vitlök, spenat, smulad Fetaost i en ugnsform. Salta o peppra. Blanda allt. Häll över grädde och mjölk. In i ugnen ca 40 min.

4 bitar torskfilé
Salt, peppar
1 dl pofiber eller mjöl
1 -2 ägg
2 -3 dl hasselnöt och mandelmjöl, våra blandat eller en Av sorterna
Olivolja/kokosolja/smör

Jag använde pofiber, det är glutenfritt och gjort av potatis fiber.

Salta och peppra filéerna. Vänd den i pofiber eller mjöl. Vispa upp ägget och häll upp nötmjöl i skålar.
Vänd i ägget och sedan mjölet. Hetta upp pannan och stek filéerna i oliv-eller kokosolja eller smör.

Belle dissade maten men jag tyckte det var fantastiskt gott! Smaklig spis✿

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar