Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 13 mars 2014

Plättar på dinkel/soja

Hej finisar! Allt väl? Snart helg ju! Gott. Härligt när fredags känslan gör sig påmind. Fredagsmyyyyys. Får se vad vi ska äta för gott...hhmm..

Idag fick det äntligen bli soppa till middag! Jag säger äntligen för det var många veckor sedan jag bestämde att det måste bli soppa till middag snart men det blev liksom aldrig av. Hehe. Men nu så. En enkel grönsakssoppa med lite linser i. Smidigt och lätt.

Men till efterrätt lyxade vi till det med plättar. Eller ja det skulle föreställa det i alla fall. En plättlagg kanske skulle införskaffas :P Detta var ett lätt sätt att få Nobelle att äta soppan också. Inga plättar om hon inte åt soppa. 
Så söt hon var när hon slevade i sig så snabbt så snabbt. Hon gillar verkligen inte grönsaker/rotfrukter. Men allt slank ner och sedan blev hon så nöjd över sina plättar. Gott >Gott!



Gjorde smeten på dinkelsikt och lite sojamjöl. 

ca 10 plättar

1,5 dl dinkelsikt
0,5 dl sojamjöl
3 dl mjölk
2 små eller 1 stort ägg
salt
en klick smör

Rör ihop mjölet med mjölken klumpfritt. Tillsätt äggen och lite salt. 
Smält smöret i plättlaggen/stekpannan. Vispa ner det i smeten och stek sedan dina plättar.
Servera med grädde och bär/sylt. Yummi!



Fina busungen!

 Full fart mot helg! Byyyeee..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar