Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 20 mars 2014

Middagstips! Fylld kycklingfilé med smarrig sås

Hej Torsdag! Promenadtorsdag, som vi säger. Alltid promenad med dagis. Lättare för barnen att hålla isär dagarna när de har olika rutiner för olika dagar. 

Ett gott middagstips bjuder jag på idag. Kyckling som får tillagas i sås blir alltid så saftig. Blev förvånad själv över hur mör den blev. GottGott!

Dela gärna stora filéer, så tråkigt om de aldrig blir klara när man väntar på att maten ska bli klar och magen kurrar högre och högre. 



4 kyklingfilé
100 g färkost, vitlök&örter (eller smaksätt själv med pressad vitlök o örter, persilja, gräslök)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vatten
1-2 tsk soya
1 kycklingbuljongtärning
salt. peppar



Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skär ett djupt snitt i varje filé. Fyll fickan med osten. Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna några minuter. Jag lät dem bara ligga en kort stund med snittsidan nedåt så inte all ost skulle smälta ut. Lägg dem i en ugnsform. Osten som är över brer du på kycklingen.
Koka upp creme fraiche,grädde, vatten, buljong och soya. Krydda. Låt bara puttra några minuter så buljongen löses upp. Häll såsen i formen. In i ugnen ca 20-30 min. 
Servera med ris, bulgur och en god grönsallad. Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar