Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 8 mars 2014

Krämig vaniljglass... I stooooora lass!

God morgon och vilken morgon!! Solen skiner✹ härligt!!

Då blir du väl sugen på lite glass? Hi hi. Det är faktiskt lätt att göra egen och nu tycker jag man sett glassmaskiner i flera affärer. Jag använder min ofta. Lättast att få laktosfri glass så :-)

1 gelantinblad
6 äggulor
0,75 dl strösocker
2, 5 dl grädde
2, 5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 msk honung

Lägg gelantinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Under tiden förbereder du en tjockbottnad kastrull med grädde, mjölk, urskrapad vaniljstång och honung.
Fyll upp med iskallt vatten i diskhon och tag fram en bunke.
Vispa ner äggvispet i kastrullen och låt smeten sjuda på medelvärde tills den tjocknar. Ej koka!!!
Vispa hela tiden, det tar ca fem minuter.
Du kan ta en slev och doppa i smeten, går det att blåsa på baksidan av den så det blir mönster i smeten är den klar!

Häll snabbt upp i bunken och Krama ur gelantinbladet och rör i smeten. Vispa väl! Ställ i vattenbad och låt kallna i kylskåp efter en stund.

Kör i glassmaskin eller frys in smeten. Jag brukar ta mindre burkar så är det lättare att ta fram.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar