Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 19 mars 2014

Lättbakat bröd med nyttigheter

Hej igen bloggisar! Redan eftermiddag. Har ni en effektiv dag eller slappar ni? Vädret gör väl oss lite low eller fungerar ni tvärtom? Jag blir lite peppad och brukar få saker gjort hemma. Idag gjorde jag ett bröd med bovete, dinkelmjöl och fröer. Supersnabbt att göra och så gott. Håller dig mätt längre på morgonen med mycket långsamma kolhydrater :)



1 bröd
4 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn alt 1 dl rågflingor+ 1 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl solrosfrö
0,5 dl linfrö
0,5 dl krossad råg
1 dl hackade nötter tex. hasselnötter, valnötter
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
2 msk honung
4, 5 dl naturell yoghurt

frön till topping

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Riv äpplet och hacka nötter och aprikoser. Tillsätt dem. Blanda honung med yoghurt och rör ihop detta med resten. Smörj en brödform och mjöla lite och fördela smeten i. Jämna till och strö på lite fröer. Grädda längst ner i ugnen i ca 50-60 min. 
Tag ut ur formen och linda in i en bakduk. 
Tips. Skiva och frys in, smidigt att bara ta fram det antal du vill ha :P




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar