Ja sitter och äter lite rester.. Aaah tycker det är så gott!! Älskar att plocka fram olika lådor från kylen och göra min egna lilla buffé =)
Här är receptet på solrosfrallorna om någon vill baka ! Det kommer från en av pappas gamla brödböcker så tycker det är extra roligt med detta receptet. Kul när saker kommer till användning.
Det är surdeg i receptet men det går väldigt bra att baka utan om du vill ==)
50 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst (50g om du inte har surdeg i)
1,5 tsk salt
2dl surdeg
2 msk sirap
3 dl solrosfrö
14-15dl vetemjöl special
Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli 37grader.
Smula jästen i degbunken och rör ut den med smör-mjölken.
Häll i salt, surdeg, sirap och solrosfrö.
Häll i lite mjöl i taget och låt degen knådas ca 10min. Den ska släppa från kanten och kännas mjuk.
Låt den jäsa övertäckt ca 30min.
Ta upp degen på bordet och dela den i 2 bitar. Rulla ut ena längden och dela den i 6-10bitar.
Beroende på hur stora frallor du vill ha !
Forma dem runda eller lägg dem direkt på plåt med bakpapper.
Jäs övertäckt 30-45min.
Värm ugnen under tiden till 250grader.
Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö på lite solrosfrö och ev. flingsalt.
Sätt in plåten i mitten och sänk temperaturen till 225grader.
Grädda i 8-10min-
Låt svalna under bakduk!
Jag testade att använda varmluft för första gången. Gick inget bra alls. Hade alldeles för hög värme....
Då är snart Måndagen här igen. Är ni laddade ?
Lite söndagsmys först va? =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar