Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 13 januari 2013

Fyllning till smörgåstårta

Dessa två fyllningar hade vi i smörgåstårtan på kalaset. Hade ett lager av varje sort. Tyckte det blev bra med lax och räkkombinationen.

Till 10portioner

Räkfyllning:
3 ägg
1 burk kräftstjärtar
1 burk räkor
2 dl majonäs
2 dl matyoghurt
4 msk färskost
0,5 dl dill
1 msk pressad citron
salt o peppar

Koka äggen och hacka dem i bitar.
Häll av vätskan till kräftstjärtarna och räkorna.
Krama ur vätskan ordentligt och hacka dem.
Rör ihop alla ingredienser och salt och peppra.
Fördela röran på ena lagret i tårtan.

Laxfyllning:
400 g varmrökt lax
400 g färskost
2 dl grekisk eller turkiskyoghurt
0,5 dl hackad purjolök
2 dl hackad dill
0,5 citron
salt o svartpeppar

Hacka laxen. Blanda ihop färskost med yoghurt, purjolök och dill.
Pressa i citronsaft och riv i skalet.
Rör sist i lax och salt och peppra.
Fördela röran på nästa lager i tårtan.


Garnering:
1 dl majonäs
1 dl lätt cremefraiche

Blanda ihop och stryk upp hela tårtan med röran.

Tips på garnering till kanterna:
Krossade ostbågar, dill, skivad gurka, sallad, persilja, ostskivor, smått hackad isbergsallad

Garnering ovanpå:
sallad, tomater, gurka, ägg, vindruvor, ostrullar, physalis, varmrökt lax, dill, citron, räkor

Försök att få upp lite höjd på garneringen - det ger ett maffigt intryck. Därför är det bra att skära citron och gurka i skivor och ställa dem upp. Likaså rulla ihop ostskivor och fäst en vindruva med en coctailpinne så får du lite höjd på tårtan.

Lycka till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar