2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150g smör
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ det åt sidan så det svalnar lite.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner detta i äggvispet.
Häll kaffet i smöret och vänd även ner detta i äggsmeten.
Smörj en form 24cm i diameter och bröa den med kokos.
Häll i smeten och grädda kakan i 20min.
Den ska vara lös. Låt den svalna i formen.
Kola:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100g mjölkchoklad (eller mörk om du vill!)
75 g mjukt smör
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det koka upp och sjud smeten i 5 min under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret.
När allt är väl blandat häller du kolan över chokladkakan.
Pudra över kakao och lite florsocker vid servering.
Serveras kall med lättvispad grädde !!
Dekorerad med grädde, vitchoklad och salta jordnötter.
Gott med kokos på kanten.
Nya favoritleken just nu. Plastlåda över huvudet.
Knäppis!
(oo nej hon kan inte kvävas i den)
Nä nu blir det film!
Kram
Gott med kokos på kanten.
Nya favoritleken just nu. Plastlåda över huvudet.
Knäppis!
(oo nej hon kan inte kvävas i den)
Nä nu blir det film!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar