Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 2 december 2013

Saffranskladdkaka med vitchoklad

Hej Måndag! Mår ni bra? Härligt med en ny vecka tycker jag. Känner mig ofta positiv på Måndagar med ny energi och nya tag. Nu närmar sig julen med stormsteg och i helgen har det verkligen poppat upp julpynt i alla hem. Älskar att strosa omkring på gator och bara titta på alla ljusslingor och prydnader. 
Kom på mig själv i Fredags när jag och Ting tog en promenad runt Bymarken. Fick nästan ont i nacken när jag gick och tittade in i alla hus. Haha. Lite pinsamt.

Vi hade en trevlig helg. Lillan sov hos mormor och morfar så vi hade lite barnledigt. Så tacksam och glad att vi har familj som ställer upp.
I Lördags kväll hade vi tapas knytis. Oj vad mycket mat. Men gott var det..
Ganska sliten igår, inte van att sitta uppe halva natten. Men såklart värt det. 


Gjorde en ny kaka till efterrätt. Spännande att testa en kladdkaka med saffran och vitchoklad. Den blir väldigt söt med när man serverar ihop med lingon grädde får man i lite syra också. Riktigt gott. Testa!

200 g smör
200 g vitchoklad
1 paket saffran, 0.5g
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och hacka chokladen.
Ta av kastrullen och rör i chokladen och saffran. Rör tills allt har smält. Häll i socker och mjöl. Tillsätt ett ägg i taget. Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandel, kokos eller ströbröd. Häll i smeten.
Kakan ska gräddas i 20-30 min och vara rejält kladdig när du tar ut den. den ser obakad ut men den stelnar mycket när den har kallnat.

Låt den kallna och helst stå i kylskåp flera timmar innan servering.

Servera med lingongrädde, vispa grädden ganska lös och rör försiktigt i rårörda lingon efter smak. Mums!


Hur går det med julbaket då? Min pepparkaksdeg är fortfarande kvar i kylen. Haha inte så bra. Får ta tag i det ikväll. Först det och sen blir det lussebullar. 


Igår var det premiär för julkalendern. Hmmm Ja det gick inte så bra med Barna Hedenhös för Belle blev så rädd för dem. Haha typiskt men förståligt eftersom de ser lite annorlunda ut minst sagt:P

Hon fick sitt första paket av "flickan" som hon säger och tyckte det var jättespännande. Dock blev hon väldigt besviken att det inte var något ätbart. Hon fick en snökula. Ni vet en sån som "snöar".
-Ja vill ha en till överraskning sa hon när hon öppnat paketet.
Ja hon lär sig i alla fall dessa dagar att det inte blir så mycket godis.



Så imorse sa hon också -Ja vill ha en överraskning.
-Ja ikväll får du det. Hehe. Jobbigt när det är 25e december ;0)


 
Nä nu ska jag plugga vidare. Är inne på sista kapitlet och nästa vecka är det provet kvar. Så skönt!!

Ha en fin dag. Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar