Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 23 december 2013

Lyckad fudge & barrande gran..

Hej fina läsare! Hoppas du har en trevlig uppesittarkväll? Visst är det lite roligt att det kallas så. Spelar du bingolotto?
Jag har gjort lite på min engelska. Gud så skönt att nästa vara klar med den och kunna kopppla bort det nu över juldagarna !
Tur mitt hjärta är bra på engelska :P

Jag lyckades med en fudge idag. Tycker det är riktigt klurigt att lyckas med. Den ska bli mjukare än en kola men ändå fast. Igår bara smulades hela smeten sönder och det åkte rätt ner i soporna. Men idag ĺyckades jag att få den mjuk och lagom i konsistens. Så testa detta!

1,5 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad, gärna smaksatt

Förbered en form med ett bakplåtspapper. En liten form ska det vara.
Koka upp allt utan chokladen. Jag tog en 5 liters kastrull, tjockbottnad. Koka upp smeten och låt den puttra. Det stod 20-30 min i receptet men min var klar efter ca 10 min. Den ska inte koka till samma temperatur som en kola men nånstans till 118-120 grader. Ta ett glas med kallt vatten och häll i lite smet. Blir den fast utan att det går att forma en kula är den klar.. Rör i chokladen och rör tills det blir spår av skeden/gaffeln.
Häll upp i formen och låt svalna. Skär den i bitar innan den har stelnart helt så får du fina rutor som inte är spruckna. Förvara i kylskåp.


Jaaa såhär ser det ut nästan hela tiden på vårt golv hemma nu... Förutom de få minuterna efter jag har dammsugit. Då är det barrfritt en stund.


Belle tjöt av förtjusning av allt barr och tyckte det var jättespännande med så mycket på golvet.

Önskar dig en fin kväll! Gooooo'Jul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar