Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 20 december 2012

Saffranskola

Jag och siss bakade lite julgodis bland annat saffranskola!! Väldigt gott.
Vi märkte dock att kolan kokar färdigt väldigt snabbt så va med och rör, lämna inte kastrullen och ha inte för hög värme!!

0,5 dl socker
1 paket saffran
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde

Mortla saffran med lite av sockret så det fördelar sig. Blanda ihop det med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och rör så allt blandas. Låt koka på lägre värme till den når 120-125 grader. Häll upp i en form med bakpapper i.
Skär i bitar när den svalnat och klä in dem i bakpapper!!
Förvaras ikyl. Går bra att frysa!

Om du fortfarande inte har
någon termometer ;-) så gör ett kulprov=
Ta en kopp med iskallt vatten. Häll i lite kolasmet. Ta upp den med fingrarna. Kam du göra en fast kula är smeten färdig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar