Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 27 december 2012

Nyårstips!

Är det inte skönt att Nyår inträffar så nära julhelgen? Jag känner mig lite besviken över att julhelgen försvann förbi så fort när man har planerat, förberett och längtat Men nu kan vi börja planera nyår i stället och se fram emot det!! Jippi!

Så kul med speciella dagar, och det bästa tycker jag är att man väljer själv hur seriöst man gör det. En del går all-in med smoking och hela baletten. Andra vill ha någon god hämtmat och lugn och ro hemma.
För vår del blir det något mitt i mellan eller snarare åt det lugna. Vi har två 1,5års barn med så det blir lite på deras villkor.

Ni har väl redan listat ut att för mig är maten höjdpunkten. speciellt nu innan att planera och leta runt efter spännande recept. Såg att 80g FRYST kalix löjrom låg på nästan 150kr.
80GRAM... nää hos oss får faktiskt plånboken styra. Det är trots allt bara 1 kväll.

Tänkte lägga upp lite recept tips nu de närmsta dagarna för er som behöver lite inspiration. Den här potatiskakan lagade min lillsyrra för ett tag sen och den blev väldigt god.
En rätt för dig som vill lägga ner lite tid och kärlek i maten!!


Italiensk potatiskaka

2 paket bacon
5 st bakpotatisar
1 msk maizena
200 gram parmesanost
2 msk färsk basilika, finstrimlad
1 msk färsk timjan, finstrimlad
salt och peppar

Sätt ugnen på 190°.
Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna, lägg baconskivorna omlott.

Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt. Blanda potatis, parmesanost, basilika, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Salta och peppra.
Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen.

Vik över baconändarna ovanpå. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas.
Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna, fortfarande under press, i kylskåpet minst 2 timmar. Det är för att man ska kunna skära upp potatiskakan i fina skivor. Man kan förbereda detta dagen innan.

Skär potatiskakan i tjocka skivor när de ska serveras och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de är genomvarma och fått fin färg.

Det räcker till ca 8 pers.


Igår hade vi lite julfirande hos farmor och farfar.
Vi fick fina julklappar och Bellis blev så glad för sin morgonrock. Hon har haft den på sig idag och igår skulle hon minsann ha den på sig över alla andra kläder.
Lilla ballerinan.. Blir jag så nöjd när hon är riktigt tjejig :P hehe,





O nu är det full fart med lilla bilen. Väskan ska på och ibland har hon hela famnen full med gosedjur som också ska åka med!

Ett gott tips.
Doftljus från Yankee Candle.
Finns på Anna-K för 30kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar