Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 5 december 2012

Raggmunk

Idag gjorde jag zebbans favorit till middag, Raggmunk!
Gjorde det första gången för bara nått år sedan. Trodde att det skulle vara krångligt men det är ju riktigt smidigt:-)

Det enda som tar tid är stekningen så jag brukar börja i god tid innan de är tänkt att vi ska äta.

8-10 potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt
Smör till stekning

Blanda ihop mjöl och hälften av mjölken. Vispa smeten klump fri. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägget.
Skala och riv potatisen fint. Använd en mixer om du har. Så snabbt gjort.
Blanda ner potatis i smeten.

Hetta upp stekpannan och släng i en klick smör. Häll i smet i pannan, ca 0,5dl/Raggmunk är lagom. Platta ut dem.
Stek några minuter på varje sida. Häll i mer smör när du har vänt dem.
Servera med lingon och knaperstekt bacon. Mums..

Blev pepparkaks bakning idag=) härlig doft här hemma nu. Lägger upp mitt recept om ni vill testa!

Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar