Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 12 december 2012

Lakritskola & minilucia

Julgodis=) Mitt favoritgodis är lakrits. Så vad passar bättre än lakritskola. Med lite choklad i. Jätte gott att doppa kolan i mörk choklad och strö på lite flingsalt!!

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl turkisk peppar godis
1 msk kakao
2 tsk smör

Krossa godiset.
Blanda grädde, socker, sirap, godis och kakao i en stor, tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och sänk till medelvärme.
Rör om så allt blandas.
Förbered en form ca 20x20cm.
Lägg ett bakplåtspapper i.
Kolan ska koka till 120-125 grader. 
väldigt bra med en termometer
Kolan stiger ganska mycket och rör inte om för mycket.
När smeten börjar sjunka och tjockna kan man röra då och då så den inte bränns.
När kolan nått temperaturen tar du bort kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll upp i formen och låt kolan stelna och skär den sen i bitar.

Om du inte vill doppa bitarna i choklad så klä in dem i bakplåtspapper.
de håller bättre och kladdar inte ihop.
(det misstaget gör jag inte om, blink*)

Förvaras i kylen 

Idag var det mini-lucia på Belles dagis. Bara hennes avdelning eftersom de flesta när 1,5 bara så blir det så stort och vara med när hela dagiset lussar.
ÅÅÅ va söta dom var. Kan lova att alla föräldrar där inne smälte när de små sjöng och gjorde rörelser !! (L)
Min lilla tärna!

Tyvärr var vi såå sena så Nobelle var med på halva luciaframträdandet men bättre än inget i alla fall!! Så vi fick slänga på lucialinnet snabbt och givetvis hamnade det bakochfram. Haha.

Hon är ju så pappig så han fick sitta med för hon släpper inte honom när han äntligen kommer hem från jobbet.

Efteråt bjöds det på pepparkakor och lussekatter.
Som barnen gjort! (hoppas man inte blir sjuk) hehe..

Nä jag ska nog passa på att göra lite julgodis(ännu mer!) nu när jag fick en stund över.
Trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar