Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 22 december 2012

Mera knäck!!

Jaaa mera julgodis. Bara att frossa =) Nu testade jag och syrran knäck med pistagenötter.. blev väldigt gott speciellt eftersom vi använde salta nötter!

2 dl grädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
ca 1 dl pistagenötter
2 msk smör

Vi hade salta nötter med skal men använd naturella om du gillar det bättre.
Salt och sött är annars en väldigt god kombo.

Hacka nötterna fint.
Blanda alla ingredienserna utom smöret i en tjockbottnad kastrull.
Koka till 125 grader eller 130 om du vill ha stenhårda knäck.
Sätt upp formar under tiden.
När knäcken är färdig kokt tar du bort kastrullen från värmen och rör i smöret.
Tillsätt nötterna och skeda upp smeten i formarna.
Förvaras i kyl!
Fint med gröna nötter i!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar