Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 13 januari 2014

Sällskapsspel

Spelar ni ofta spel? Vi gör det väldigt sällan.. vet inte varför det har blivit så för det är ju väldigt roligt. Vi äger faktiskt inte något spel...ja någon kortlek ligger väl och skräpar i någon låda men det är det hela.
Måste köpa något, är ju kanon att ta med sig på semesterresan. 
Tänkte tipsa om de spelen vi körde i Lördags. Båda var väldigt roliga och man kan vara flera stycken som är med.

Det ena var Skip-Bo, som Uno om ni har spelat det. Det handlar om att bli av med sina kort snabbast genom att lägga dem i följd från 1-12 i max fyra högar. Väldigt lätt att lära sig. Bra träning för barn också att lära sig siffror. Lätt att ta med sig då det bara är kortlekar och ingen spelplan osv.
Det gäller att spela taktiskt också och se till så att man endast underlättar för sig själv :P




Det andra var Absolut överens. Ett spel helt i min smak. Man lär känna sina medspelare bättre eftersom man ska svara på frågor och man är i lag. En fråga kan vara: -Vad tänker du på när du hör ordet hockey?
Då ska alla skriva ner sina svar och det går på tid. När tiden är slut så jämför man med sin lagspelar, det gäller att ha likadana svar. Det är det som ger poäng.



Ni kan ju tänka er att svaren kan skilja sig väldigt mycket. Frågorna handlar om allt mellan himmel och jord. Du får poäng för antal lika svar du har med din medspelare och får flytta steg på en spelplan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar