Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 29 januari 2014

Bröd med nyttigheter

God Onsdag. Lite lill-Lördag idag ju. Brukar ni göra något speciellt? Här hemma är det som vilken dag som helst. Det var förr man kunde springa på krogen en Onsdags kväll.. Inte så lockande nu va ;) ?

Jag sitter och pluggar min naturvetenskap. Tog en liten bloggpaus nu. Bakade ett bröd imorse med filmjölk. Tycker det är så smidigt att röra ihop när filen börjar bli gammal.. Väldigt nyttigt och gott såklart!
Är det någon ingrediens du saknar så är det inte hela världen. Byt ut mot något annat som pumpafrö, linfrö, grahamsmjöl! 

1 bröd

5 dl filmjölk
0,5 dl mörk sirap
3 dl vetemjöl
2,5 dl grovt rågmjöl
1 dl havregryn
1 dl rågkross
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
2 tsk malda brödkryddor
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter
ev. 1 dl russin 

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. 
Rör ihop fil och sirap. Blanda resten av ingredienserna för sig. Tillsätt fil och sirap och blanda väl. Fyll en brödform med bakplåtspapper i. Jämna till och strö över lite havregryn- Grädda i ca 40 min.
Linda in i en handduk och låt kallna. Gott Gott.


Ha nu en fin dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar