Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 14 januari 2014

Goda dinkelfrallor med keso

Hej Tisdag! Hoppas allt är väl med dig. Idag var det premiär för minisim på badhuset...det listade du säkert ut från förra bilden!
Oj vad roligt det var att se Belle. Var jag jättenervös för att hon inte skulle vilja vara i bassängen? -Japp!
Men vad gör hon.. Hon går i, först av alla och börjar plaska runt. Puuuh vad skönt att se det. -Hon är redo! Haha

Så hon hade så roligt. Hon gick till och med över till den djupare bassängen där lite större barn verkade ha mycket roligare tyckte hon. De plaskade mycket mer. Haha vadå orädd? (mitt hjärta typ stannade, hjälp det är för djupt!)

De fick åka rutschkana och plocka upp leksaker från botten. De skulle sitta i trappan i vattnet men Belle hade väl inte tid och sitta still... nej nej hon hoppade runt och tjoade och var så nöjd. De båda ledarna fick hämta henne ett par gånger när hon försvann iväg. Hihi. superstolt mamma!

Igår kväll bakade jag ett nytt recept på frallor. Med dinkelmjöl och keso i. supergott, saftiga och nyttiga! Degar med dinkel blir ofta väldigt lösa, lite krångligare att baka ut men mycket saftigare resultat!

Ca 12 st

50 g jäst
4 dl ljummet vatten
250 g keso
2 msk smör, mjukt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
5 dl dinkelsikt
7 dl vetemjöl special
 pumpakärnor 

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt keso, smör och olja. Häll i salt och dinkelmjöl och därefter vetemjölet. Låt degen arbetas ca 10 min.
den blir ganska lös. Strö över mjöl och låt degen jäsa ca 45-60 min.

Mjöla bordet ordentligt, häll upp degen. Dela den i två bitar. Dra försiktigt ut längderna och dela i bitar. Lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakpapper. (två plåtar om det blir tajt med plats) -Du behöver alltså inte knåda frallorna utan bara lägga dem i små högar på plåten. Strö på pumpakärnor. Sätt ugnen på 225 grader varmluft och låt frallorna jäsa under bakduk så länge.
Sätt in båda plåtarna och grädda i ca 13-15 min. Låt svalna under handduk.


Lycklig tjej som vill åka:
-Snowrajser
Hihi så sött och tuff är hon, fort ska det gå och om hon flyger av skrattar hon bara!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar