Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 11 januari 2014

Ljuvlig hallonsorbet

God lördag! Regn, regn och ingen snö. Lite tråkigt allt. Så vi piggar upp oss med en god dessert idag, eller vad säger ni? =)

Sorbet innehåller ingen grädde eller mjölk och är väldigt lättlagat. Friskt och uppfriskande✿

2 dl strösocker
5 dl vatten
8 dl hallon
1 äggvita

Värm socker och vatten så sockret löses upp. Låt svalna.
Mixa hallonen. Om man vill kan du passera hallonen i en finmaskig sil så får du bort kärnorna.
Rör ihop sockerlag och hallonpuré. Kör i glassmaskin, när den nästan är fryst vispar du upp äggvitan och blandar ner.
Lägg i en burk och frys in.
(om man vill ha kulor är det smidigt att göra dem direkt efter glassmaskinen och sen frysa in dem.)

Har du ingen glassmaskin tillsätter du uppvispad äggvita efter du blandat ihop sockerlag och hallonpuré. Häll upp i en form och frys in. Man kan röra om då och då medan den fryser så blir den lite mjukare.

Tänk på att ta fram sorbén i god tid. Ingen vill äta is ;-)
Lycka till!

Jag önskar dig en fin lördag ★

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar