Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 26 maj 2014

Quinoabiffar med citronkvarg

Hej måndag! God morgon :) vegetarisk måndag dessutom. Nästa att jag glömt av det. Får vi se idag vad jag gör för mat :-P förra veckans rätt blev ju jättegod.
-Quinoabiffar med parmesan, vitlök och basilika. Till hade jag en grönsallad.

4 portioner

2 dl quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
2 ägg
1 dl havregryn
2 msk creme fraiche
0,5 tsk sambal olek
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 näve basilika
0,5 dl riven parmesan
Salt, peppar

Sås
2 dl kvarg naturell (socker i de andra)
1 citron
1 tsk honung

Koka quinoa med grönsaksbuljongtärning. Låt svalna lite.
Blanda under tiden ihop såsen. Riv skalet av en tvättad citron. Pressa i lite saft och rör i honung. Smaka av och ta ev mer saft. Ställ i kylen.
Blanda ner ägg, havregryn, creme fraiche, sambal olek, hackad lök, pressad vitlök, hackad basilika, parmesan och kryddor u quinoan. Låt svälla ca 5 min.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Forma biffar med blöta händer och stek dem gyllene.
Serveras ihop med såsen och en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar