Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 25 maj 2014

Glutenfri rulltårta med kokos

Hej hej ljumma majkväll. Härlig söndag. Laddat energi för kommande vecka med en slapp dag mestadels ute. Är Guld värt att ha föräldrar med hus och trädgård.

Ätit något gott fika idag då? Riktigt glassväder så jag ville göra något lite lättare som var smidigt. Rulltårta går verkligen snabbt att baka och innehåller ingredienser som du ofta har i skafferiet. Jag gjorde en glutenfri variant idag med kokos. Fyll den med massor av bär. Mums!

Botten
3 ägg
1 dl socker
1, 5 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
0,5 dl riven kokos

Fyllning
3 dl vispgrädde
0,5 dl lemoncurd
200 g bär

Till servering om man vill
Jordgubbar/andra bär
Vispad grädde

Sätt ugnen på 250℃
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver. Vänd i kokos och rör försiktigt ihop smeten. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och jämna till. Grädda i 5 min.

Strö socker på ett bakplåtspapper och Vänd upp botten på det direkt när du tar ut den ur ugnen. Drag av pappret direkt. Låt kallna.

Vispa grädden och Tillsätt lemoncurd. Vispa ihop och bred ut på botten. Strö på lätt tinade eller färska bär. Rulla ihop botten från långsidan och Lägg den med skarven neråt. Servera med lättvispad grädde och jordgubbar. Mmmmm..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar