Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 12 maj 2014

Fröknäcke med majs, glutenfritt

Go´kväll! Dagen börjar gå mot sitt slut. Haft en ledig dag. Ätit lunch på Ikea bland annat. Galet bra med lunch till 3 personer för 58 kr! Denna gång vad Zebban med och det är mys att ses en stund mitt på dagen när han jobbar. Annars har vi mest varit hemma. Rensat lite garderober och sånt plock man skjuter på i veckor.. 
Hoppas att din Måndag varit bra. Om inte så kan det bara bli bättre i morgon. Eller hur :) ?

Vattenpölar är ju det roligaste som finns att leka i!


Detta fröknäcke är väldigt bra till kvällsmålet. Inte mycket kolhydrater men ändå något att tugga på och bra fröer för tarmarna. Gottit..1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl majsmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl vallmofrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk kokosolja
2,5 dl kokande vatten
flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Blanda alla fröer, mjöl, pofiber och fiberhusk. Rör ut oljan med vattnet så den smälter. Blanda ihop allting och bred/tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och tryck till det lite så det fastnar. Grädda i ca 45 min. Tag ut och skär ut bitar med hjälp av en pizzaskärare och ställ tillbaka i ugnen på 80 grader (ej varmluft) och låt knäcket torka ca 2 timmar. Sätt en handduk eller träslev i luckan så det är lite öppet. Knäcket ska vara hårt och inte segt. Förvaras gärna i en glasburk.Imorgon ska jag tipsa om goda färsbiffar!
Trevlig kväll nu bloggisar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar