Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 6 maj 2014

Glutenfritt morotsbröd med bovete

Hej hej! Allt väl denna tisdag? Lite regn och rusk så jag och Bellis är på a6. Hon verkligen älskar att leka där. Bra att det finns inomhus alternativ ibland också.

Morotsbrödet igår blev väldigt Saftigt och gott. Helt glutenfritt. Lätt att göra också.

20 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk honung
100 g majsmjöl
100 g rismjöl
200 g bovetemjöl
10 g fiberhusk
10 g pofiber
1 riven morot ca 100 g

Blanda jäst, vatten och honung. Tillsätt mjöl, fiberhusk, pofiber och morot. Blanda väl och häll upp degen i en ugnsform med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 ° varmluft.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 30 min. Låt gärna brödet ligga inlindad i en handduk över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar