Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 16 maj 2014

Köttfärspaj med snabb padeg

Freeeeeedag! GOD morgon! Välkommen till denna soliga morgon. Det sägs bli 20 grader idag. Härligt :) 
Hoppas att du sovit bra och känner dig redo att möta dagen. Alltid lite lättare när det är soligt, visst ? ;)



Jag tänkte tipsa om en rätt som passar sig väl till fredagsmyset. En annorlunda pajdeg med bakpulver som gör att du inte behöver förgrädda. Den blir torr ändå så det är smidigt att bara lägga fyllningen rakt i och sen in i ugnen. Tjoooff.

Pajdeg:
4 dl vetemjöl (alt. 3 dl vete+ 1 dl graham)
50 g smör
1,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver

Kör alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåp medan du gör fyllningen

Fyllning:
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
mycket kryddor -oregano, timjan, cayennepepppar, chili, paprika, svartpeppar mm..
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup

Stek köttfärsen. Hacka lök och vitlök fint och häll ner i stekpannan. Tillsätt kryddor, tomatpuré och ketchup när köttfärsen nästan stekt färdigt och låt detta fräsa med några minuter. Häll fyllningen i pajskalet.

Topping:
2,5 dl cremefraiche
1 ask färskost gärna smaksatt
1 dl riven ost
Tomater

Blanda ihop creme fraiche och färskost. Bred detta över köttfärsen. Strö över riven ost. Skiva tomaterna tunt och fördela dem över osten. 
In i ugnen i 25-30 min. 
Servera med en grönsallad. Mums.


Trevlig Fredag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar