Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 15 april 2014

Räkcheesecake till påskbuffén

Hej fina Du! Bara två jobbdagar kvar den här veckan för många av er kan jag tro. Skönt med lite lediga dagar. Lät som det kunde bli upp mot 20 grader i slutet av veckan ? *big smile* Låter ju superhärligt.

Här kommer ett tips som vi tänkte ha på vårt påskbord. Nämligen en räkcheesecake. Så krämig och smakrik. Gör den dagen innan så blir det mindre stressigt!

Botten
250 g kavring
100 g smält smör

Fyllning
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar


Räkor, ägg, kaviar, dill eller grönsaker till garnering.

Mixa brödet i en mixer eller med en stavmixer. Blanda smulorna med smöret. Tryck ut massan i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

Skala räkorna. Lägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Rör ihop färskost, creme fraiche, lök och kaviar. Hacka räkorna och rör ner dem och dill, citronsaft och salt/peppar. Krama ur vattnet ur gelantinbladen. Smält dem försiktigt i en kastrull och rör i dem i smeten. Blanda väl och fördela fyllningen över botten- Ställ kallt i minst 5 timmar eller gärna till nästa dag. 
Garnera med räkor, dill, grönsaker, kokt ägg.

Lånad bild, google.

Smaklig Påsk!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar