Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 7 april 2014

Nyttiga muffins med sötpotatis

Hej Fina du! Vilken fart den här dagen har haft... Puuuh. Först öppna förskolan och sedan promenad med ting och Belle sov i vagnen. Sedan senlunch och vidare till en lekplats och efter det storhandling och sedan träning och middag! Och nu har vi gosat ner oss i soffan. Skönt!
Hoppas din måndag varit bra med :)

Igår bakade jag sååå goda muffins, med sötpotatis faktiskt. Oväntat goda och perfekt som mellanmål eller istället för bröd till soppan. Både socker -och glutenfria. Måste ge till Belle och se om hon äter dem. Fyllda med nyttigheter och bra energi.

Ca 10 små

200 g mandelmjöl eller hel mandel
0,5  rå sötpotatis, skalad
1,5 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma, gärna mortlade kärnor
0,5 tsk bakpulver
2 bananer
4 Ägg
1 msk honung

Sätt ugnen på 175° varmluft, 200° vanlig

Kör mandeln till ett mjöl i mixern eller häll i färdigt med potatisen och kryddorna samt bakpulver. Kör till allt blandats. Häll i bananer, ägg och honung och Mixa till en jämn smet.
Skeda upp smeten i formar, de sväller inte mycket.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar