Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 14 april 2014

Kycklinglasagne Lchf style

Hej och gokväll! Haft en bra start på veckan? Jag har lyckats få mitt troll i säng. Tänkte tipsa dig om en god lasagne som jag och min syster lagade idag. Låt inte receptet skrämma dig för det var smidigt att göra. Du gör egna lasagneplattor, inga kolhydrater eftersom receptet är på Lchf-vis. Väldigt mättande och krämig. Lchf har mycket goda recept så ibland lagar jag det. Gillar variation och att testa olika rätter. 



Ca 8 portioner
Lasagneplattor
  1. 8 ägg
  2. 200 g färskost, finns även laktosfri
  3. 1 dl fiberhusk
  4. 1-2 krm salt

Fyllning
  1. 1000 gr kycklingfiléer
  2. 2 paket bacon
  3. 8 färska champinjoner
  4. 1 stor röd paprika
  5. 4 vitlöksklyftor
  6. 1 gul lök
  7. 3 dl grädde
  8. 3 dl mjölk
  9. 4 msk pesto
  10. salt, peppar
  11. 1 msk kycklingfond
  12. 200 gr parmesan
  13. smör eller kokosfett att steka i

Börja med plattorna
  1. Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen. (för att få platta och fina lasagneplattor.)
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor. Smidigt med en pizzaslicer.



Fyllning
  1. Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Salta och peppra och stek tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
  2. Stek baconen.
  3. Skiva champinjonerna och skär paprikan i mindre bitar och stek i lite kokosfett eller smör.
  4.  Finhacka lök och vitlök och lägg i kastrullen, låt fräsa lite i kokosfett/smör. Häll i mjölk, grädde och låt koka upp. Häll i kycklingfond och smska av med salt och peppar. Rör till sist ner peston och dra kastrullen av plattan, rör ner riven parmesanen.
  5.  smeta ut lite sås på botten av en ugnsform och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon och sedan sås och fortsätt sedan så tills kycklingen och lasagneplattorna är slut, toppa då med champinjonerna och paprikaröran och fördela lite sås ovanpå. Lite mozxarella är gott att toppa med också
  6. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar