Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 2 april 2014

Fiskgratäng med dillsås & potatismos

God morgon onsdag! Härlig dag :) solsken idag med. Gott. Jag äter frukost och tänkte samtidigt passa på att tipsa om en god fiskrätt.

4 portioner
Mos-
8-10 potatisar
Smör
1-1,5 dl mjölk
1 äggula

1 paket torskfilé, gärna kravmärkt
Salt, citronpeppar

Sås-
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 dl grädde
0,5 dl riven ost
2 msk dill
Salt, vitpeppar

(räkor till servering om man vill!)

Sätt ugnen på 200°
Börja med moset. Skala potatis och koka den mjuk i ca 20 min.
Häll av vattnet men spara lite på botten.
Mosa med en gaffel. Lägg i en Klick smör och Värm mjölken i micron och häll den i potatisen. Vispa med elvisp. Salta o peppra.

Lägg fisken i en ugnsform i mindre bitar. Salta och krydda. Lägg ett aluminiumfolie över. In i ugnen i 15 min

Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet. Späd med mjölk och grädde och Koka upp under vispning. Låt puttra nån minut och häll i ost och dill. Krydda.

När fisken är klar häller du såsen över. Fyll en spritspåse med moset om du har en, annars kan du skeda ut det.
Spritsa moset längs ugnsformen.
Gratinera i ca 10 min i 225°
Toppa ev med räkor och servera gärna gröna ärtor till!

Smaklig måltid!

Trevlig onsdag✿✿

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar