Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 12 april 2014

Chokladkaka med fudge och Flingsalt

Vilken chokladdröm. Mmmm så god och kladdig chokladkaka med ett tjockt täcke av fudge toppad med Flingsalt. Ska du ha fikagäster kommer du göra succé med denna kaka!
Låt den stå kallt ett tag innan servering.

Kaka
150 g smör
2 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 dl hasselnötter

Fudge
75 g mjukt smör
1,5 dl grädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad 70%
Flingsalt

Sätt ugnen på 175° varmluft. Rosta nötterna i en stekpanna.
Snällt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ihop smör och kaffe med äggvispet. Vänd försiktigt i mjöl blandningen. Häll i en smord form med löstagbar kant. Grädda i ca 20 min. Den ska vara kladdig.
Låt svalna.

Låt socker, grädde, sirap, choklad koka upp i en kastrull under omrörning. Låt sjuda tills smeten tjocknar och blir glansig. Ta av från plattan och rör i smöret. Häll över kakan och strö lite Flingsalt på. Ställ kallt.
Servera med Vispad grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar