Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 4 april 2014

Heidis goda granola müsli

Heeeej Fredag! Tjooo. Härligt :) Har ni vaknat till en bra feeling? Jag vaknade av att någon liten tjej viskade:
-Jag vill titta på nått, ja vill titta på nått. 
Sådär 10 gånger i rad. Hihi. 
Så skönt att äta frukost ihop nu när jag varit på jobbet varje morgon de andra dagarna. Nu kan vi göra oss i ordning i lugn och ro och har ingen tid att passa. Lyx!

Jag ska baka tårta lite senare idag. Barnvakt någon? *blink* Nä men det löser sig alltid. Sen kommer ju Zebban hem lite tidigare på fredagar så då är det lugnt. Kul det ska bli med tårtpyssel! 



Igår gjorde jag en granola. Äääälskar det till frukost med lite kvarg och frukt. Den här är crunchy och innehåller lite kolhydrater. En väldigt god start på dagen helt enkelt.


2 dl hasselnötter eller paranötter
1,5 dl pumpafrö
0,5 dl sesamfrö
1 dl havregryn
0,5 dl kokoschips
0,5 dl kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 msk kardemumma
1 tsk honung

Hacka nötterna grovt. Hetta upp en panna och rosta nötter, pumpafrö, sesamfrö och havregryn. Passa noga och rör om så det inte bränns. Tillsätt kokoschipsen (om du inte har färdigrostade kan du låta dem gå med i pannan från början) Häll över blandningen på en tallrik så länge.
Smält oljan i pannan och häll i honung+kardemumma och mandelmjöl. Häll ner de rostade ingredienserna och blanda. Stek några minuter. Låt kallna helt innan du häller upp det i en burk, gärna glas. Ät och njut!




Den är dyr men så värd det. Vi kan kalla det vår tids "dunderhonung".
  • Laurinsyra är nästan 50% av kokosoljans fettsyror, den förbränns i levern och hjälper att skydda mot virus- och bakterieangrepp. Just laurinsyran anses påverka hälsan mest positivt.
  • Kaprylsyra är en fettsyra som även hittas i bröstmjölk. Den gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner och motverkar Candida (en dålig svamp som kan förekomma i tarmen).
Så gör din egen "supermüsli" och hjälp kroppen med bra och stärkande mat!

Ha nu en underbar dag !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar