Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 25 april 2014

Ljuvlig pannacottapaj med hallon

Mitt i fredags myset. Ikväll är det jag och Lillan för mannen är ute med grabbarna. Jag har precis gjort popcorn så nu är det mys i soffan till läggningen. Gjorde kyckling wraps till mig. Gott blev de!

Bakat lite under eftermiddagen. Så kul :-) fick lite hjälp av Bellis. Recept kommer..

Här är receptet på pajen

Pajdeg:
12 digestivkex
75 g smör, smält

Fyllning:
gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelphiaost
Hallon till garnering

Så här gör du:
1. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller i en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelantinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
5. Mixa hallonen med en mixerstav eller i matberedare till en puré. Sila den i en finmaskig sil och släng bort kärnorna.
Rör ner Philadelhiaosten och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst tre timmar, eller tills den har stelnat. Servera med hallon! Ät och njut ★

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar