Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 16 september 2012

Polkagristårta

Var på kalas hos bror idag och jag hade erbjudit mig att baka, såklart ;0)
Har velat göra den här kakan länge men inte haft tillfälle så nu blev det av! Den var jätte god. Ganska söt men det är mintsmak så det balanserar upp det lite grann.

Enkel att göra och man kan göra färdigt den i förväg eftersom den ska frysas. Enda kruxet var att få tag på Marshmallowfluff. Det fanns varken på Willys eller citugross men Ica maxi har.
Finns vid bakingredienserna.

20 små kakor med choklad
(jag tog Maryland)
2 msk kakao
25 g smält smör

Mixa kakorna med smör och kakao.
Tryck ut en form med löstagbar kant och ställ i frysen.

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff, vit
pepparmints arom
röd karamellfärg
1 dl polkagrisar+ extra till garnering

Vispa grädden
Blanda ihop den med marshmallowfluffet försiktigt!
Det ska vara lite klumpar.
Blanda ner några droppar pepparmint.
Smaka av och tillsätt ev mer.
 Lägg ungefär 1/3 av smeten i en annan bunke.

Krossa polkagrisarna och tillsätt dem i den bunken med mest smet.
Ta ut formen ur frysen och bred ut smeten.
Ta resten av krämen och tillsätt röd karamellfärg.
Klicka ut krämen i formen.
Dra med en kniv genom som ett virvlande mönster.
Plasta in och låt stå i frysen minst 5 timmar.

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
0,5 dl sirap, ljus
1 nypa salt

Blanda allt i en kastrull.
Koka upp och sjud på låg värme ca 10 min.
Servera såsen varm eller kall till tårtan.
Det blir väldigt mycket chokladsås så gör en halv sats eller frys in 
resterna  som blir över.


Vid servering. Ta fram tårtan i god tid innan ni ska fika så den blir lite mjuk. Garnera med polkagrisar och ringla över chokladsås. (den kan fastna i botten så lossa den innan servering och lägg på ett nytt fat)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar