4port.
2 kycklingfilé stora - annars 3 mindre
1 röd paprika
1 liten bit vitkål
1 morot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1,5 msk hel grönpeppar
1 cremefraiche 34%
1 hönsbuljong tärning
2 tsk soya
2 dl vatten
0,5 dl grädde
1 tsk fransk senap
salt o peppar
ev. maizena+ lite vatten
Börja med att hacka grönsaker och lök. Bryn dem i olja.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Ta upp grönsakerna och häll lite
olja i pannan. Stek kycklingen. Krydda med salt o peppar.
Mortla eller krossa grönpeppar och stek ihop med kycklingen ca 1 minut.
Lägg i grönsakerna igen.
Tillsätt cremefraiche, vatten, kycklingbuljong o soya
o grädde
Låt koka 10-15 min under lock.
Om du ska ha pasta till så häller du i lite av pastavattnet i grytan.
-Det ger väldigt god smak (förutsatt att du har saltat vattnet mkt)
Det hjälper oxå grytan att bli krämig eftersom det innehåller stärkelse.
Annars går det bra utan.
Tillsätt senap och salta o peppra.
Smaka av. Tillsätt mer senap om de behövs.
Red av såsen med maizena utrört i vatten.
Servera med klyftpotatis, pasta eller ris!
Tänk på att dijon senap är stark så börja med lite och
tillsätt mer om du vill ha bättre smak.
Lycka till och smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar