Dag 1, kväll
10 g jäst
6 dl kallt vatten
12 dl vetemjöl special
1 dl vetekli
3 tsk salt
1 dl solroskärnor
2 msk sesamfrö
2 msk linfrö
Blanda degen. Rör ut jästen i vattnet och rör tills allt löst upp sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.
Täck bunken med lock eller plastfolie (tänk på att degen jäser)
Låt stå till nästa dag.
Dag 2
degen från igår
sesamfrö
vallmofrö
smör till brödformarna
Smöra två brödformar.
Blanda fröna och strö dem i formarna.
Häll upp degen som nu är väldigt lös. Fördela den lika i formarna.
Försök att inte hålla på för mycket med degen utan häll den från bunken i formen och skär av den till nästa form.
Låt jäsa ca 2 timmar under bakduk.
Avbakning.
Sätt ugnen på 250 grader och ställ en plåt längst ner i ugnen.
Sätt in formarna i mitten och släng några isbitar på plåten längst ner.
Baka i 15 min.
Sänk värmen till 200 grader och baka ytterligare 20min.
Ta ur bröden ur formarna direkt när du tagit ut dom ur ugnen och låt dem svalna på galler.
Färdigt.
Jag brukar skiva brödet och frysa in det. Smidigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar