3 marängbottnar
lemoncurd
blåbärsmousse
Spacklad med grädde och dekorerad med choklad
Den är helt glutenfri
När du gör marängbottnar tänk på
*Ha alltid en ren och torr bunke.
*Se till så att det inte finns någon äggula i. Det är fett i den och då får du ingen fluffig smet
*Baka på låg värme -länge
*Om det är svårt att få loss bakplåtspappret från botten. -Lägg den i frysen en stund så lossnar det
Till en botten ca 32 cm diameter
4 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
en liten nypa salt
Vispa upp äggvitor.
Tillsätt ättika och salt efter några minuter
Häll i sockret i omgångar under vispning.
Jag brukar vispa min maräng ca 12 min.
Det lättaste är att rita en cirkel på bakplåtspappret om du
vill ha en rund tårta.
Smeta ut marängen i ett jämt lager. Den kommer inte flyta ut nånting.
Låt marängen torka i ugnen ca 1,5 timme på 120 grader
Förvaras torrt. Jag brukar lägga dem i en stor papperspåse.
Går bra att förbereda några dagar innan.
Inte den vackraste tårtan kanske men väldigt god :P
Eftersom tårtan skulle vara nötfri gjorde jag texten i mörk choklad
Runt kanten hade jag gjort chokladplattor i vit- mörkchoklad.
Blåbärsmoussen lägger jag upp recept på i dagarna.
Guuud, den godaste fyllningen enligt mig.
Ni måste prova!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar