Heidi Bakar

Heidi Bakar

lördag 16 mars 2013

Jordgubbscheesecake-Glass

Ja våren tittade ju fram för någon vecka sedan och då blev jag så sugen på att testa denna glass med jordgubbar. Sen slog ju vädret om tyvärr men jag gjorde den ändå!
Väldigt fräsch dessert och god, len smak.
Jag tog singoalla kex i men det går också ta chokladkex, bisqotti eller digestive.




100 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
200g naturell färskost
3 äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
200g kex/biscotti
ca 1 dl jordgubbssylt
ev jordgubbar till garnering..

Gör du detta recept under sommaren ska du absolut använda färska men nu under vintern tog jag frysta.

Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden tjock men inte för fast.
Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost förhand.
Vänd i grädden och sedan jordgubbspurén-
Gör ordning en form, rund eller avlång med plast i botten.
Krossa kexen och varva med kex, jordgubbssylt och glassmet.
Ta plast över och frys glassen minst 5timmar innan servering.


Tag fram den en stund innan servering så den tinar lite.
Servera som den är eller med skivade, färska jordgubbar!
Mumma.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar