Meningen var att Z skulle bjuda på jobbet men har lyckats glömma ta med dem nu i 3 dagar.. Haha bra där ;)
150g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr:
(jag använde espresso i men har du inte det gör starkt! kaffe.))
75g smör
3/4 dl kaffe/espresso
0,5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokos, strössel, choklad eller nötter till topping.
Sätt ugnen på 175grader.
Smält smöret och häll i mjölken, ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg+socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och sikta ner det i äggsmeten.
Vänd försiktigt och häll i smöret. Rör väl med mjuka rörelser.
Lägg ett bakpapper eller smörj en form ca 30x40cm.
Häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen.
var noga med tiden min stod 17 min men den hade varit perfekt ca 1 min kortare.
INGA TORRA KAKOR!! Så 15-20min. Kolla med en sticka.
Bra om stickan är Lite kladdig eftersom kakan torkar till efter ugnen också.
Låt botten svalna lite innan du häller på glasyren-
Kaffe och choklad, väldigt gott!
Smält smöret och rör i resten av ingredienserna. Vispa för hand.
Den tjocknar lite medan den svalnar.
Häll den försiktigt över kakan och strö över kokos/hackade nötter/strössel/choklad..
Låt den stå i kylskåpet en stund innan du skär den i rutor.
Frys in om de inte ska ätas samma dag! Njut :)
Gjorde hälften med strössel och andra med vitchoklad..
För oss blev det pizzabak idag också. Belle fick hjälpa till och smörja plåten.
-Måla, måla som hon sa.
Nu är vinet upp hällt och dags för soffmys.
Gott.
Ha en fin kväll.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar