Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 1 augusti 2012

Vinbär

I helgen plockade vi vinbär hemma i bankeryd. Så gott att ha i smoothies. Bara att frysa in och sen hacka loss lite när man ska göra sig en energidryck :P

Nu ikväll har jag bakat vinbärskaka, på röda bär. Gillar det syrliga.. Som ni kanske förstått nu, känns som jag tjatar om de. Haha.

Enkelt recpet i allafall..

Botten:
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150g mjukt smör
1 ägg

Strössel:
1 dl socker
1,5 dl havregryn
2 msk kokosflingor
50 g smör
1 tsk vaniljsocker

3-4 dl röda vinbär

ugn 200 grader
Blanda de torra ingredienserna till botten, arbeta sen ner smöret.
Rör ner ägget och tryck ut degen i en form (20x30cm) med bakpapper.
Strö över vinbären.

Smält smöret till strösslet och blanda ner resten av ingredienserna.
Strö blandningen över kakan.
Grädda ca 20min.
Väldigt gott med vaniljglass eller vaniljsås till.
NamNam..som bellis skulle sagt ;) 

1 kommentar:

  1. Åh, spännande att baka med vinbär, det har jag aldrig gjort. Men ska faktiskt baka smulpaj på röda vinbär imorn på jobbet, får se hur det blir :)

    SvaraRadera