Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 28 augusti 2012

Citron och vallmoskorpor med vanilj.

För ett tag sen bakade jag skorpor. Visst det låter trist men det är underskattat med en skorpa. Det finns så oändligt många smaker man kan göra och det är så gott och ta en skorpa (eller fem!) till en kopp kaffe eller te. Dessutom är det smidiga att baka och de håller länge om du förvarar dem i lufttät burk =)
Just det.. det går åt 4 citroner men det är det värt och köp helst ekologiska så slipper du besprutningen!!

100g mjukt smör
1 dl socker
0,5 dl råsocker 
1 vaniljstång
4 citroner, rivet skal
2 ägg
1 dl mandel
1 st bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl blå vallmo (finns alltid på ÖoB)

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, socker och fröna från vanliljstången med rivet citronskal. 
Vispa det krämigt.
Rör i ett ägg i taget.
Hacka mandel grovt och riv bittermandeln.
Blanda ihop mjöl+bakpulver.
Blanda ner alla ingredienser i smörblandningen.
Vänd försiktigt ihop allt.
Rulla ut degen till två längder och lägg dem på bakplåtspapper på
en plåt. Grädde i 25 min.

Ta ut dem och dela dem i sneda bitar ca 1cm tjocka. 
Sänk ugnen till 125 grader
Lägg tillbaka dem på plåten och grädda i ca 15min.
Låt dem kallna innan du lägger dem i en burk.




LillFia med sin docka. Hon försöker sätta i nappen på henne och ta på henne mössan.
Så gulligt.


Idag var vi på Öppnaförskolan. Tur att det finns när man undrar på morgonen vad man ska hitta på
och man vet hur uttråkad Bellis kommer vara om nån timme hemma.

Perfekt och gå dit och leka, sjunga o fika lite. 
Sen somnar hon direkt när vi kommer hem!!
Det är väldigt skönt med en paus mitt på dagen.
-Både ja o Nowa brukar sova rätt gott när lillan somnat, hehe.. 

Trevlig kväll..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar