Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 3 november 2013

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Hej på er! Hoppas din helg varit bra? Besökt någon kyrkogård? Vi var på två stycken igår och tände ljus. Sååå fint ned alla ljuslyktor.

Åt en trerätters middag hos mamma och pappa. Väldigt god löksoppa till förrätt och fläskfilé och potatisgratäng till huvudrätt. Mums! Måste lägga ut receptet på köttet så god smak!

Jag gjorde desserten och det blev en med julig smak. Snabb och lät att göra. Låt den ligga några timmar i kylen innan serveringen så får den safta till sig.

3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 225℃
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Sikta i mjöl, bakpulver och kryddor.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen ca 6 min.

Strö lite strösocker ovanpå och vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper. Riv bort pappret direkt.

Låt kakan kallna.

3 dl vispgrädde
3 dl rårörda lingon
(Florsocker)

Vispa grädden Hårt och rör i lingonen lite i taget. Använder du lingon som inte är sötade så mycket kan du ta i Florsocker, smaka dig fram till en lagom syra

Bred ut grädden och rulla ihop kakan. Skär i bitar och dekorera med strössel, choklad eller annat pynt!

Snart är det dags för Bron. Så spännande! Svt 1 kl 21.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar