Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 25 september 2013

Värmande köttgryta i höstmörkret.

Hej på er. Allt väl? Många som är sjuka nu. Så fort hösten kommer så börjar sjukdomarna. Blä! 
Lillan hade fotografering idag på dagis. Så sött. Spännande att se kortet när det kommer om några veckor. En kompis var här i eftermiddag och Belle uppskattar verkligen när det kommer besök. Speciellt om de vill leka. Då är hon snabb med att styra upp någon lek. Hon kom och viskade till mig när vi hade fikat.
-Mamma, jag vill leka med Camilla.
Lite blyg ändå men det försvinner så snabbt.
(visst måste man testa vad som händer om jag lyfter upp vagnen här) 

Jag bjöd på äppelpaj. ÄNTLIGEN är våra fantastiskt goda svenska äpplen här. Och till bra pris med. Wiii. Ni får recept imorgon.


Idag blev det en mustig köttgryta av nötkött till middag. Så gott. <Med massor av grönsaker i. Tyvärr hade jag inget rödvin hemma men tyckte det gav riktigt bra smak ändå. Annars är det en favorit i köttgryta.
Testa detta. Mums*


500 g grytbitar av nöt
1 paket bacon
1 morot
1 palsternacka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit grön paprika
2 tsk torkad timjan
cayennepeppar
salt
peppar
olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
6 dl vatten
0,5 dl oxfond
1 msk soya
2 lagerblad

2 tsk maizena
vatten

Dela köttet i mindre bitar. Krydda rikligt med salt och peppar. Bryn det i lite smör.
Hacka alla grönsaker i små bitar-
Hetta upp en gryta och stek bacon i olja. Tillsätt grönsakerna. Stek dem några minuter.
Häll i timjan och tomatpuré och cayennepeppar efter hur stark du vill ha.
Efter någon minut häller du i krossade tomater, vatten, fond och soya.
Tillsätt lagerblad och låt grytan småputtra utan lock 1,5-2 timmar, om du vill blandar du maizena med lite vatten och rör ner i grytan. Då blir den lite tjockare.

Servera med kokt potatis. Mumma!

Nä lite soffmys nu va? =) Mysig kväll på er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar