Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 18 september 2013

Ägg/persiljesås -supergott till Torsk!

Hej Onsdag! Vilken härlig höstdag. Mycket prat om vädret nu överallt men det är så härligt. Eftersom sommaren var så varm och solig känns det som de flesta är positiva till hösten. Tack för det! Det är väl det som är lite av charmen med Sverige. Att vi har fyra olika årstider. Och om det inte blir någon riktigt sommar är det inte speciellt kul när hösten kommer, men NU så! Speciellt nu när det fortfarande är torrt ute och det inte ösregnar varje dag. Jag gick med hundarna imorse. Så himla fint och härligt i skogen. Löven har börjat falla och få fina, starka färger.
 Älskar att vara i skogen med tjejerna. Ting blir helt galen och bara springer och springer. Nowa får spring i benen och ser så lycklig ut! Gick bra på kursen igår förresten. Vi fick så mkt beröm för vår kontakt så jag blev nästan lipig (satans mamma-hormoner) hehe. De tyckte vi skulle börja tävla, jag blev så förvånad!

Hade ett ärende till Bankeryd och köpte begagnade kläder till Belle av en tjej. Superbra. Jättesöt jacka och bra byxor och tröjor. Gillar att köpa begagnat. Ofta är kläderna inte använda speciellt länge.

Lagade stekt torskrygg och äggsås till. Väldigt gott! Måste testa den här såsen om ni inte gjort det. Gillar tjocka såser och den här blir så krämig och len.

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
en skvätt grädde
2 hårdkokta ägg
persilja o gräslök
salt o vitpeppar

Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med lite av mjölken och vispa det klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och en skvätt grädde. Låt såsen puttra några minuter under vispning, det bränner lätt.
Tycker du att den blir för tjock så ta i en skvätt mjölk.
Krydda med salt och vitpeppar.
Tag kastrullen från plattan och rör ner hackat ägg ( jag brukar dela ägget två gånger i en äggskivare) och hackad gräslök och persilja. Mums!


Servera till smörstekt torsk och kokt potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar