Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 15 september 2013

Flygande Jakob & Äntligen Klar!

Hej Söndags kväll. Allt bra? Jag har precis skickat in min sena inlämning. Jaaaa Zebban lyckades få igång datorn och mitt arbete gick att räddas. Puuh ibland har man tur. Kändes riktigt skönt, blev stressad när det strulade i Fredags.

Vi har haft en väldigt bra helg. Åkte till Göteborg igår och sovit över hos vänner. Så mysigt och trevligt med lite miljöombyte. Behövligt att komma hemifrån. Har tagit det lugnt, barnen har lekt massor och vi har ätit god mat och umgåtts allihop. Idag fick det bli ett besök på ett lekland eftersom det var så trist väder. Bellis blev överlycklig och gjorde små glädjeskrik- Sötisen!
Dyrt att gå in men detta var första gången vi gjorde något sådant så då kändes det ok. Annars föredrar jag mycket hellre att barnen leker utomhus eller hos varandra.
Panerad spätta och remouladsås. 

Igår kväll blev det lunch på Nordstan och på kvällen bjöds vi på hemlagade hamburgare. Barnen var riktigt trötta så läggningen blev inget problem. Vi, vuxna spelade spel och givetvis vann killarna två gånger i rad. Typiskt! He he.
För mig blev det hamburgare x2 igår men det är en av mina favoriträtter så det gjorde absolut ingenting. Självklart var den hemlagade hamburgaren mycket godare.

I eftermiddag har jag bakat med Belle som hjälpredare. Fast det är mer som stjälpredare. Nää taskigt sagt men man måste ha en stoooooooor portion tålamod när hon ska vara med i köket eftersom hon vill äta upp precis allting. Så det blir en fajt i stället för hon stoppar allt i munnen. Gaaah!
Men mysigt att göra det tillsammans och man måste faktiskt sänka kraven och tempot och gilla läget lite. Hennes lycka i ögonen när hon får hjälpa till är så värt att det blir lite kaos. *hjärtat*
Gjorde en rabarberkompott för ett bra tag sedan som bara legat i frysen och väntat på bullbak. SÅ idag blev det smarriga rabarber/vaniljbullar med mandel. Smaskens!

Idag fick det bli en gammal klassiker till middag. Flygande Jakob. Sååå gott.
Använd grillad kyckling, färdig eller gör den själv i ugnen.

0,5 grillad kyckling i bitar
1 paket bacon i skivor
5 dl vispgrädde
2 dl chilisås
1 banan
tabasco, peppar
jordnötter och ris till servering

Sätt ugnen på 225 grader-
Stek baconet kraprigt. Lägg det i en kall stekpanna och sätt på värmen. Då blir det raka fina skivor.
Lägg det på hushållspapper.
Vispa grädden tjock och häll i chilisås och ev några droppar tabasco om man vill ha lite sting.
Fördela kycklingen i en stor ugnsform. Skiva bananen över och klipp baconet i bitar. Peppra.
Bred grädden över. In i ugnen ca 15 min.
Servera med salta jordnötter och ris. MMmmm-

Får ni laga i veckan, visst ?! =)

Skön Kväll nu allihop. Kram Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar