Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 24 september 2013

Goda, nyttiga frallor!

Bbbbrrrr vad jag fryser. Haft hundkurs ikväll och det blev riktigt kallt efter två timmar ute. Vi var runt a6 och tränade så såg du ett gäng med 10 hundar som hoppade över bänkar, gick balansgång, slalom mellan stolpar och tjoade och tjimmade. Japp, då var de vår kurs =)
Många roliga kommentarer från förbipasserande..
-Jäklar vad hundar..
-Oj vad är det frågan om?
Haha. Såg nog lite udda ut.
Fick bli en kopp kamomillte och lite choklad nu. Gott det.

Bakade grova frallor i helgen. Perfekt som frukostmacka eftersom den mättar bra. Gör degen på kvällen så bakar du ut dem nästa dag. Smidigt och lätt.

25 g jäst
3 dl kallt vatten
1 dl rågkross
1,5 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special
1,5 tsk salt
2 msk linfrö

Rör ut jästen i vattnet. Blanda ner övriga ingredienser med en slev. 
Plasta in bunken och ställ i kylskåpet över natten eller ca 10-12 timmar.

Utbakning:
Sätt ugnen på 270 grader och ställ in en plåt i mitten och längst ner.
Mjöla bordet rikligt och häll ut degen. Dela den på längden försiktigt och sedan i lagom stora bitar.
Lägg bitarna på en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper på.
När ugnen är varm så tar du hjälp av brickan och låter pappret med brödet glida över på den heta plåten i ugnen och slänger 3 isbitar på plåten längst ner.
Sänk värmen till 250 grader och grädda i ca 20 min.


Såhär kul tycker mina tjejer att det är när jag dammsuger.. <Haha så söta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar