Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 14 februari 2014

Pavlova bakelser

En annan goding...marängbakelse med mandel och choklad täckt med mjuk grädde och bär. Yummi!

10 st
7 äggvitor
5,25 dl strösocker
0,5 citron, saften
3 msk kakao
50 g mandelspån

sätt ugnen på 130 grader.
Rör äggvitor, socker och saftten av en citron i en bunke tills sockret har löst upp sig. Vispa sedan över vattenbad tills temperaturen blir 65 grader på marängen. Ta av från värmen och vispa tills marängen har kallnat. (smidigt i en hushållsmaskin)
Vänd ner kakao och mandelspån i smeten.
Skeda upp marängen i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 45-55 min. Den ska vara lite seg i mitten.

Topping
5 dl grädde
3 dl turkisk yoghurt
3 msk florsocker
 bär ca 1 liter

Vispa grädde och rör i yoghurt och florsocker. Spritsa eller bred ut på bakelserna och toppa med bär.

eller

1 burk lemoncurd
5 dl vispgrädde
bär
hackad choklad, daim tex.

Bred ut lemoncurd på bakelserna och toppa med vispadgrädde, bär och hackad choklad.

foto: tv4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar