Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 24 februari 2014

Champinjonsoppa & docktider

Hej mina läsare! Dagen försvann snabbt förbi. Hoppas att du har haft det bra. Det var en besviken tjej jag lämnade på dagis i morse... -Men är det inga pölar kvar?
Själv har jag njutit till fullo av vädret. Visst har det känts som våren är på väg i alla fall? Hela tio plusgrader. Inte illa! Den gamla damen fick hänga med på promenaden idag. Hon måste ju också få njuta av vädret ;)


Här kommer ett middagstips. God och krämig champinjonsoppa med ädelost.. MMm gott!!
Snabblagat är det också. Både jag och Tilda konstaterade igår att vi äter soppa alldeles för sällan. Det är ju både gott och billigt. Får försöka laga mera soppa helt enkelt :P

4 portioner

400 g färska champinjoner
smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,5 dl vitt vin
2 dl mellangrädde
1 burk creme fraiche
100 g gräddädelost
salt
svartpeppar
persilja

bacon eller parmaskinka

Skär svampen i mindre bitar. Hacka löken och vitlök. Stek svamp och lök i några minuter. Tillsätt vatten, buljong, vin, grädde och creme fraiche. Låt koka ca 5-10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer.
Smula ner osten och smaka av med salt, peppar o persilja. 
Väldigt gott att strössla över knaperstekt bacon eller parma. Stek i panna eller hetta upp en plåt i ugnen och lägg in skivorna på plåten några minuter. 




Vilken liten "dock-tjej" vi har fått. Hon har så fullt upp med sina dockor. Det ska bytas, matas och sövas. Man hör meningar som man själv har sagt till henne som hon använder till dockorna. Så himla sött och fantastiskt att det finns en sådan omtanke redan vid liten ålder. 
Idag kom det ett paket från Lisa med kläder till dockan Peter. Genast skulle de bytas om. 


Ha nu en skön kväll och missa inte familjen annorlunda kl 20.00 på tv4- Såå mysigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar