Heidi Bakar

Heidi Bakar

fredag 7 februari 2014

Frasiga köttfärspiroger

Hej Fredag! Woooo Woooo. Skön känsla. Har du sovit gott? Jag fick många timmars sömn i natt. Lite tråkigt att lägga sig tidigt men helt klart värt det när det är dags att gå upp på morgonen. 

Förra natten var det lite cirkus för det var någon idiot som började skjuta raketer runt 12 och då blir Nowa stressad och börjar gå runt vilket leder till att Ting blir orolig och börjar kraffsa och gnälla. Sedan vaknar Belle och drömmer om spindlar och är helt övertygad om att det är någon i sängen....jag som avskyr spindlar försöker vara lugn och hoppas innerligt att det inte är någon spindel i sängen. ( stoppar ner handen och tänker, please, please inga spindlar)
Vill inte föra över min fobi på Belle..... haha blev några vändor innan alla tre hade somnat igen.


Men nu till en god och perfekt fredags rätt. Så god och smidig. Belle var med och tyckte det var jättekul att få hjälpa till. 



6 piroger

1 rulle färsk smördeg
200 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
ketchup
1 dl creme fraiche
oregano
cayenne
chilipeppar
paprikapulver
salt o peppar
ägg
1 dl riven ost

>Sätt ugnen på 200 grader varmluft<
Hacka lök och vitlök. Stek köttfärsen med löken. Låt kryddorna fräsa med några minuter och häll i tomatpuré, ketchup och creme fraiche. Låt puttra en lite stund. Smaka av med salt och svartpeppar.


Rulla ut smördegen och kavla ut den lite grann. Dela i sex bitar. Lägg fyllning i mitten av varje bit och strö över lite ost. Vispa upp ägget lätt och pensla på kanterna. Vik över degen och tryck till kanterna med en gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och stick 2-3 små hål i varje pirog. 
Gräddas ca 15 min. Mums!


Ha nu en jätte härlig Fredag!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar