Heidi Bakar

Heidi Bakar

tisdag 31 juli 2012

Rabarber och kolabullar

Igår blev det bullbak här hemma. Gott Gott och alltid bra att ha i frysen :)

Gjorde en rabarberkompott som jag använde.

Eftersom jag gjorde två fyllningar till en sats vetedeg gjorde jag bara en halv sats rabarberkompott. Vill du bara göra rabarberbullar så gör du en hel sats kompott till en sats vetedeg..

1sats vetedeg
En halv sats rabarberkompott
100g smör
strösocker el råsocker

Kola fyllning
100 g smör
1 dl farinsocker
kola-knäck kulor (ja köper dem på Gekås, tror de kan finnas på ÖoB)

Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena till en rektangel.
Bred ut smöret och strö över lite socker.
Sen brer du ut rabarberkompotten.
Rulla ihop degen och skär i ca 2cm stora bitar.
Lägg på plåt ganska tätt så bullarna jäser ihop lite grann.
Låt jäsa ca 1timme. 
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 200grader.

Blanda ihop smör+farinsocker.
Kavla ut den andra degklumpen till en rekatangel.
Bred ut smörblandningen och strö över kola-knäckkulor.
Rulla ihop degen och skär i ca 2 cm bitar. 
Lägg i bullformar.
Jäs ca 1 timme.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Gräddda i 200grader. 
Baka inte bullarna för hårt, räcker om dom får lite färg. 

Rabarberbullarna blir ganska syrliga och kolabullarna ganska söta.
God kombination.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar