Heidi Bakar

Heidi Bakar

söndag 8 juli 2012

Mjuk-Pepparkaka

Nu doftar det lite jul här i köket. Hade lite gräddfil kvar sen tacomiddagen härom dagen så tänkte då gör jag en mjuk pepparkaka. Är riktigt gott även på sommaren ;)

3ägg
2,5 dl socker
50 g smör
1 dl gräddfil el filmjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk pepparkakskryddor
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
0,5 dl lingonsylt

ugn: 175 grader
Vispa ägg+socker riktigt pösigt
smöra och bröa en kakform
Smält smör o blanda ner gräddfil el filmjölk
Blanda mjöl, bakpulver, salt, kryddor o vaniljsocker.
Rör ner smörblandningen i äggvispet.
Sikta (sila) ner mjölblandningen i äggsmeten och lingonsylt -vänd försiktigt ihop allting.
Häll smeten i formen och skjuts in i ugnen. ca 25-30min 
Den ska inte vara kladdig, känn med en sticka.



Galet varmt. Skönt även om de är molnigt. Blev en promenad med lillan och Nowa.
Man glömmer ibland hur vackert det är runtom i Jönköping. 
Okey jag är en kass fotograf men tänk på att ja hade barnvagn+hund.. hehe :P






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar